Įvairūs Studijos, mokykla

Abiturientai 2011

Vartotojo avataras

Passion

Aktyvus dalyvis

3,250.43 Lt

Standartinė » 2011 Bir 23, 18:12

Matėt teksto suvokimo atsakymus, kuriuos turėjo vertintojai? :)

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Intec

Aktyvus dalyvis

Plungė

7,908.12 Lt

Standartinė » 2011 Bir 23, 22:17

Panelės, tingiu ten labai su jum pasiriet, bet jūs neteisios. :)

Vartotojo avataras

JustuShe

Forumo gyventojas

0.00 Lt

Standartinė » 2011 Bir 24, 00:23

Passion rašė:Matėt teksto suvokimo atsakymus, kuriuos turėjo vertintojai? :)

ney, bijau žiūrėt :D

Vartotojo avataras

miisu

®espect

15,767.38 Lt

Standartinė » 2011 Bir 24, 12:02

Intec rašė:Panelės, tingiu ten labai su jum pasiriet, bet jūs neteisios. :)

tai nereikia pradėt, jei po to išsenka argumentai/tingi :d

Vartotojo avataras

Intec

Aktyvus dalyvis

Plungė

7,908.12 Lt

Standartinė » 2011 Bir 24, 13:12

Man neišsenka argumentai tu tiesiog esi nusistačius, kad jeigu žmogus dirbs daug tai ir išlaikyti turi būtinai ir nėra kitos kalbos. Ir pati dar aiškini, kad gabumai per darbą ateina, jeigu vaikas neturi geros atminties, jis vieną dieną išmoksta kitą užmiršta ir yra nemažai tokių vaikų, daugelis mokytojų( kalbu apie matematiką, ne anglų) sako, jeigu vaikas neturi loginio mąstymo, jam matematikos išmokti yra neįmanoma( ta prasme normaliai), jis išmoks ją ketvertui arba penketui, bet su ketvertu egzaminą yra sunku išlaikyti. Žmonės eina pas koorepetitorius, mokosi po 3 kartus per savaitę, bet tiesiog kitiems neįmanoma įkipt į kaikuriuos uždavinius, nes jų gabumai neišneša. Ne visi žmonės brangioji yra lygūs, ir aš iš tavo pasakymų jaučiu, kad esi gana stipri mokinė, todėl nežinai, kas aplinkui dedasi.

Vartotojo avataras

miisu

®espect

15,767.38 Lt

Standartinė » 2011 Bir 24, 14:12

kalbėjom tai apie anglų, bet ir matematiką išlaikys (nesvarbu kiek %,nežinau kiek reikia) jeigu tikrai daug dirbs, net ir labai silpnas mokinys. O dėl manęs, tai pradėjau gaut neblogus pažymius tik po to, vietoj miesto sėdėjau prie namų darbų ir mokiausi, t.y. stengiausi ir šiaip susidomėjau kažkuriais dalykais.

Vartotojo avataras

Passion

Aktyvus dalyvis

3,250.43 Lt

Standartinė » 2011 Bir 24, 14:20

Kai susidomi, tada mokytis daug lengviau. O jei nei mokytojai, nei tėvai neranda būdo, kaip sudominti vaiką? Čia toks teorinis klausimas. Tiesiog kai kurie mokosi mokosi, bet tik todėl, kad taip reikia, ne todėl, kad įdomu. Todėl, kad nori įstoti kažkur, kur reikia tos matematikos egzo balų. Kodėl man patinka studijos užsienyje - stojant jiems dažnai ne tiek svarbu mūsų pažymiai ir egzai, kiek svarbu motyvacinis laiškas :) Pagalvojus, tai žinau ne vieną žmogų, kuris dar neatrado savo srities ir kankinasi su tais dalykais, kurie reikalingi daug kur. Ar visiems lietuviams reikia kažkur įstoti - čia jau atskiras klausimas, pas mus kažkoks iškreiptas požiūris, kad jei neįstojai, tai esi mirusi siela :D

Vartotojo avataras

miisu

®espect

15,767.38 Lt

Standartinė » 2011 Bir 24, 14:25

nu nežinau, man pvz pilietinis yra turbūt pati neįdomiausia pamoka. bet kad neturėt neigiamo, išsitaisiau iki 8 tik dėl to, kad prieš pamoką pasimokydavau. tas susidomėjimas tik prideda kažkiek(gal nemažai), bet tikrai nėra pagrindinis dalykas, dėl ko išeina mokytis žmonėms. man atrodo kad svarbiausia netingėt

Vartotojo avataras

Passion

Aktyvus dalyvis

3,250.43 Lt

Standartinė » 2011 Bir 24, 14:38

O jei netingi, dirbi ir dirbi, bet įgūdžiai susiformuoja tik minimalūs? Įsivaizduok, koks stresas eiti į egzaminą tiems, kurie per kraują ir kančias padarė tik mažytę pažangą? Tas stresas gali užmušti viską. Gal tiesiog nesusidūrei su tokiais žmonėmis. Mano atmintis gera, dvyliktoje klasėje pratinginiavau, kartojaus prieš kiekvieną egzą paskutinę naktį ir bėdos didelės nėra. Užtat turiu pažįstamą, kuri penkti metai daug ką mokosi papildomai, sėdi prie knygų per naktis, stengiasi, krūvas užduočių daro ir...ir nėra gero rezultato. Manai, ji tingi ar nenori? Nori, dar ir kaip, trokšta mokėti tuos dalykus. Bet nepavyksta tiesiog.

Vartotojo avataras

Irresponsible

Dalyvis

Vilnius

2,937.00 Lt

Standartinė » 2011 Bir 24, 19:25

Intec rašė:Man neišsenka argumentai tu tiesiog esi nusistačius, kad jeigu žmogus dirbs daug tai ir išlaikyti turi būtinai ir nėra kitos kalbos. Ir pati dar aiškini, kad gabumai per darbą ateina, jeigu vaikas neturi geros atminties, jis vieną dieną išmoksta kitą užmiršta ir yra nemažai tokių vaikų, daugelis mokytojų( kalbu apie matematiką, ne anglų) sako, jeigu vaikas neturi loginio mąstymo, jam matematikos išmokti yra neįmanoma( ta prasme normaliai), jis išmoks ją ketvertui arba penketui, bet su ketvertu egzaminą yra sunku išlaikyti. Žmonės eina pas koorepetitorius, mokosi po 3 kartus per savaitę, bet tiesiog kitiems neįmanoma įkipt į kaikuriuos uždavinius, nes jų gabumai neišneša. Ne visi žmonės brangioji yra lygūs, ir aš iš tavo pasakymų jaučiu, kad esi gana stipri mokinė, todėl nežinai, kas aplinkui dedasi.

?!?!?!
egzas yra išlaikomas surinkus 1%. 1!!! kaip galima mokantis penketais nesurinkti 1%??

Ai, vaikine, nenorim mes su tavim ginčytis, nes čia tu neteisus.

Vartotojo avataras

Passion

Aktyvus dalyvis

3,250.43 Lt

Standartinė » 2011 Bir 24, 21:34

Kad gautum 1%, reikia ~17 taškų iš 100. Skirtinguose egzaminuose skirtinga kartelė.

Vartotojo avataras

Passion

Aktyvus dalyvis

3,250.43 Lt

Standartinė » 2011 Bir 24, 21:41

Ir išvis, tie, kurie šaukiat, kaip lengva išlaikyti, pirma pasidomėkit apie mūsų egzaminų sistemą. Egzamino procentai NERODO, kiek užduočių atlikai teisingai, jie rodo, kiek laikiusiųjų APLENKEI. Ypač sunku yra lietuvių k. Pavyzdys: jei rašinyje už turinį gavai nulį, tai visas rašinys vertinamas nuliu. Jei kuri nors iš dviejų egzamino dalių įvertinama nuliu, tai egzamino neišlaikei.

Vartotojo avataras

Irresponsible

Dalyvis

Vilnius

2,937.00 Lt

Standartinė » 2011 Bir 24, 22:35

nu taaip, ten tai, ką aš pavadinau procentais, ten yra balai, ir aš žn ką jie reiškia, tik ne tą prašiau
17 taškų tikrai įmanoma surinkti mokantis 5ais
Dėl lietuvių rašinio tai žinojau, pas mus net mokytoja panašiai vertina - jei nors vienas iš už rašiny gautų balų yra neigiamas, bendras rašinio įvertinimas - neigiamas. O tas vertinimas egzamine yra tikrai teisingas. Sutinku, kad išlaikyti sunkiau, bet tai jei yra užduotis rašyti apie kelionę, o tu parašai apie savo darbą, tai koks skirtumas kad tu gramatiką ir stilistiką moki. Tada galima būtų net užduoties nepaisyti, o iškalti savo rašiny belekokia tema. tai už turinį būtų 0, bet už kitus max, ir bendrai jau neblogas balas. O jei kai už vieną dalį 0, visas egzas neišlaikytas, šito nežinojau. Bet ir tame tiesos yra, reikia visko po truputį mokėti. Na, bet sutinku kad tokiam egze įmanoma susimauti ir neišlaikyt. Bet ne aš viena (dėl šio dalyko būtent, kur del % tai mano klaida o ne nežinojimas) nepasidomėjus, nes mes pirkiau praktiškai dėl matematikos kalbėjom. Dėl matematikos, kaip sunkiausio dalyko

Vartotojo avataras

Passion

Aktyvus dalyvis

3,250.43 Lt

Standartinė » 2011 Bir 24, 23:07

1%=17 taškų, o dabar paskaityk, ką rašei.

Su tema tai labai klysti. Pvz. šiemet viena tema "Kaip kalbama apie meilę lietuvių kultūroje?". Negalvok, kad visi neišlaikę rašė apie debesis. Visi rašė apie meilę, tačiau ne visi atsakė į klausimą.

O matematikos puikiausiai galima neišlaikyti net mokiusis pas korepetitorių. Žmogus, neturintis išlavinto matematinio mąstymo, susimaus gavęs mintinai žinomą uždavinį, jei sąlygą suformuluosi neįprastai. Matematika ta pati, naujos neišrasi, bet išmokti ją SUPRASTI ne kiekvienas gali.

Vartotojo avataras

Irresponsible

Dalyvis

Vilnius

2,937.00 Lt

Standartinė » 2011 Bir 24, 23:53

Čia būtent dėl ko? nes tada ir tau galėčiau pasakyt kad paskaitytum ką rašei, nes ten procentų nėra. Tas 100balų yra kaip ir lygu 100%, bet tai vadinasi balais o ne procentais. Tai jei aš tą savo pranešime turėjau paskaityt, tai paskaičiau, ir dar kartą parašau kad tu paskaitytum. O jei ne, tada nesuprantu kame būtent turėčiau atrasti nesąmonę.
Tai aš suprantu kad įmanoma neatsakyt į klausimą. Bet atkreipkime dėmesį, kad yra pasirinkimas iš kelių temų, o ne viena vienintelė.
Žmogus, neturintis matematinio mąstymo ir kuris neraukia matematikos nebus kvailas ir nesitikės 100 balų ir tikrai bus apsvarstęs neišlaikymo galimybę, na, bent jau aš tikrai būčiau nusiteikusi kad laisvai galiu neišlaikyt. Žinoma, bus apmaudu ir visi širdyje tikėsimės išlaikyt, bet niekas negarantuotas, YPAČ, jei nemoki matematikos. matematika- tikrai sunku, ir jei loginis mąstymas neduotas, tai visiškai jo ir neišlavinsi. Kita vertus, 17 taškų - nėra neįmanoma

Įvairūs Studijos, mokykla

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungęs 1 narys :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 1 svečias
Daugiausia vartotojų (795) buvo 2025 Gru 08, 09:28

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias