Sveikučiai
Visų pirma, tai nepanikuokit taip dėl tų egzaminų, ir ypač kalbėjimo. (bet et...visada visi panikuoja, nors prieš tai būna prisiklausę, kad nėra ko, o kitais metais patys drąsina 10-okus

)
Va, aš dabar 11-okė.
Pernai laikiau egzaminus. Kalbėti ėjau pati pirma iš visos mokyklos... savaime suprantama, kad potemių nežinojau. Aš, antras, trečias nežinojom potemių, ketvirtas jau atėjo internete pažiūrėjęs, bet nespėjęs visko pasirašyti, o nuo penkto visi atėjo jau suspėję
http://www.nec.lt pasižiūrėti potemes ir pasirašę kalbas.
Vertinimas buvo toks: galima surinkti iki 11 taškų, po to juos daugina iš 2. Netekau vieno taško, nes pasakiau kažką tokio "kad gauti rezultatą" (grubi kalbos klaida, turėtų būti, kad gautume rezultatą ar pan.) - na, bet man mokytoja priekabi labai; anyway, iš visų 10-okų niekas už kalbėjimą negavo mažiau kaip 18 taškų. Beje, yra tokia tendencija: kas eina pirmi, į tuos žiūri truputį atlaidžiau, nes jie nežino potemių. Visus kitus jau vertina normaliai.
Buvau pasirinkusi "Žmogus ir aplinka" temą ir teisingai spėjau, kokios bus potemės - maniau, kad bus arba apie ekologiją, arba apie žmonių santykius. Buvo ir tokių, ir tokių

Nepamenu, ką rinkaus, bet kalbėjau kažką apie internetą, dėl seksualumo pamišusius one.lt fanatikus ir atšalusius žmonių santykius.
Kalba (tas pats, kas per anglų kalbėjimą) - kaip mažas rašinukas...įžanga, dėstymas, pabaiga.
Na, mūsų mokykloje visi ir anglų laikėm, kadangi beveik visi ėmė A lygį, reikėjo atsijoti pagal stiprumą į grupes.
Grįžtant prie lt egziuko, viskas buvo beveik idealu, tik teksto suvokime praradau 10tšk. Man konkrečiai neaiškūs suvokimai kai kada būna.

Bendras pažymys buvo 9.
Matematika - 10. Netekau poros taškučių, nes netyčia praleidusi pasilikau galui kažkokį uždavinuką su stačiakampiu ir paskui pritrūko laiko, o buvo lengvas ten kažkoks.
Turėjau tada vaikiną... jis 6 ar 7 gavo, nors matematikos pamokose varydavo trejetais, ketvertais ir penketais

Buvo pora 4 iš matiekos kažkam pas mus. Bet iš esmės išlaikė visi, kas bent kiek moka jaunesnių klasių kursą

neišlaikiusių nebuvo. Ne, mes ne gimnazija - paprasta vidurinė.
Svarbiausia mokėti gaudyti kiekvieną taškiuką... Jei uždavinys 5tšk, vadinas pvz taškas už brėžinį, taškas už kažkokios lygtelės sudarymą, taškas už jos sutvarkymą, taškas už sprendimą ir taškas už teisingą ats. Net jei nežinai kaip spręsti, bet ats kažkaip išmąstei, bent parašęs ats taškutį gausi. Jei nežinai kaip spręsti - bent pabandyk. Vis taškas pareis gal. Taip pat jei nežinai kaip kažkokį geometrijos užd. spręsti - pasidaryti teisingą brėžinį pagal sąlygą. Na, bet jūs turbūt sprendėtės intike susiradę ankstenių metų užd. ir tikrinotės, tad žinot

Tai tiek.
Svarbiausia, nesigadinkit nervų. Gi pavasaris